Ethiopië

Activiteit

Onze activiteiten

Onze projecten in Ethiopië staan in het teken van hulp aan straatkinderen, specifiek met de bedoeling hen te mobiliseren voor onderwijs. Yenege Tesfa (vertaald als hoop voor de toekomst) is onze lokale partner.

Projecten

Financiering van:

  • Verloning van leraren voor de mobiele scholen in Gondar, de tweede grootste stad in het land en Debark, een stad 90 km ten noorden van Gondar. Deze mobiele scholen bereiken ongeveer 170 straatkinderen. Voor een aantal onder hen is dit de enige kans om een weg te vinden naar het reguliere onderwijs en structuur te krijgen in hun leven.
  • Het Into School program dat instaat voor schoolgelden en de aankoop van uniformen en schoolmateriaal voor 1.200 kinderen in de 17 scholen waarmee Yenege Tesfa samenwerkt in Gondar.
  • Het Integration program dat bestaat uit opvang voor 19 straatkinderen in pleeggezinnen waarbij school- en leefkosten voorzien worden. Dit project bevindt zich in Gondar.
  • Medische kosten voor 1.000 kinderen in Gondar.

Onze partners

Zoals bij onze andere projecten, worden de Ethiopische activiteiten gecoördineerd door een partner in het Zuiden en opgevolgd door een partner in het Noorden:

Lokaal draagvlak

Dagelijkse leiding van de projecten is in handen van Nigisti Gebreslassie, oprichtster en bezielster van Yenege Tesfa.

Met de inkomsten van een boerderij en een bijen-project kan Yenege Tesfa alleenstaande moeders helpen.

Opvolging en controle

Opvolging van de budgetten gebeurt door Nosissa vzw op de volgende manieren:

  • boekhouding wordt stipt opgevolgd.
  • door regelmatige bezoeken ter plaatse.
%d bloggers liken dit: